Elérhetőségek:06 70 606 48 18
Instaappointment Image

Mire jó az evezőpad?

Home  /  Egyéb  /  Mire jó az evezőpad?

2.aug, 2019 1 Egyéb

Mire jó az evezőpad?

Remek kiegészítő mozgás az evezés evezőpadon, többféle célnak megfelel, legyen az sportolóként az erő-állóképesség fejlesztése, míg másoknak fogyás, vagy rekreáció.

 

Az evezésnek hatalmas előnye más ciklikus mozgásokhoz képest, hogy ízületkímélő, nincs benne zökkenés, kíméli a szalagokat és az ízületeket.

Ezért megfelel azoknak, akik belépő szinten vannak, és szeretnének többet mozogni, de túlsúlyosak, vagy ízületi problémákkal küzdenek, illetve a senior korosztályhoz tartoznak, és szeretnének ismét aktívabban élni. Nem kérdés, hogy ezekre a helyzetekre megoldást jelent a mozgás, de sokan nem találnak olyan mozgásformát, amivel kezdhetnének. Ez a hiányzó lánszem lehet kezdők és újrakezdők számára az evezés.

 

Teljes testet, az izomzat több, mint 80%-át dolgoztató mozgásforma, amely koordinációt és figyelmet igényel. Ezért frissítően hat az idegrendszerre, kikapcsol és a jelenbe helyez. Segít a testtudat kialakításában. Evezés közben összehangoltan mozognak a karok és a lábak, míg a törzs erőátviteli funkciót tölt be. Amellett, hogy nem sérülésveszélyes, mozgásban van a teljes test, és az ülő életmód miatt bemerevedett ízületek is mobilabbá válnak. A csípő és a boka mobilitásának visszaállítását nagyban támogatja az evezés és erősíti az elgyengült hátizmokat.

 

Edzőként úgy gondolom, hogy megfelelő erősítő gyakorlatokkal kiegészítve az evezés segít formába hozni a testet,  sportolók számára pedig rendkívül hatékony kiegészítő edzés.

 

Fontos mérlegelni, hogy ha időt szánunk a mozgásra, mivel telik el az a napi fél-egy óra. Ha olyan gyakorlatokat végzünk, amelyek több nagy izomcsoport együttes munkáját igénylik, hatékonyabb lesz az edzésünk, időtakarékosabb az edzéstervünk, és ennek megfelelően a testkompozíciónk is gyorsabban fog fejlődni.

Ha tehát választhatunk a mozgásformák közül, én arra biztatok mindenkit, hogy teljes testet átmozgató gyakorlatokat végezzünk, és ezek sorába remekül illeszkedik az evezés.


One Comment so far:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.