Elérhetőségek:06 70 606 48 18
Instaappointment Image

Szülés utáni regeneráció

Home  /  Cikkek  /  Szülés utáni regeneráció

Szülés utáni regeneráció

Jól felépített, átgondolt rehabilitációs programmal és az azt követő hatékony edzéstervvel rengeteget javíthatunk a hölgyek szülés utáni fizikai és pszichés fittségi állapotán. A három lépcsős szülés utáni regenerációs programot, a Mummy Tummy Traininget Almásy Csilla gyógytornász és munkatársai dolgozták ki.

 

A stressz inkontinencia (vizeletcsepegés), a hasfal és a medencefenék izmainak inaktivitása, a mozgásszegény életmód, elégtelen légzés, derékfájás nem feltétlenül szükséges velejárói a szülés utáni időszaknak – pontosabban nagyrészt enyhíthető jelenségek. A program során külön figyelmet kap a szétnyílt hasizom, a rectus diastasis regenerációja és mértékének enyhítése; a derék -és SI ízületi fájdalmak ellen pedig a core-stabilizáció. A program harmadik lépcsője az alapvető funkcionális mozgásminták helyes kivitelezésének beépítése az edzésbe.  

 

Nyilvánvaló, hogy szülés után szükség van egy rövid időszakra, melynek során a tested regenerálódhat, és fokozatosan térhetsz vissza korábban megszokott edzésrutinodhoz, ha volt ilyen. Ha a szülést megelőzően nem sportoltál, akkor szintén sürgető a mozgás beépítése a hétköznapjaidba. Ha ez sikerül, az nagyban hozzájárulhat fizikai és lelki kiegyensúlyozottságodhoz, ami természetesen az egész családra is kihat.

 

A szülés utáni három lépcsős regenerációs program első két lépcsője személyi edzések keretében teljesíthető, majd a harmadik lépcsőnek megfelelő szintű funkcionális szemléletű edzéseket kiscsoportban (maximum 4 fő) indítom.

 

Amennyiben szeretnél részt venni a szülés utáni regenerációs programon, és az azt követő funkcionális edzéseken, részvételi szándékodat jelezheted emailben a magdo.bedey@gmail.com címen, vagy telefonon:

06 70 606 48 18.

Érdeklődni szintén a fenti elérhetőségeken tudsz, minden kérdésre szívesen válaszolok!

Szeretettel várlak! 

Bedey Magdi

 

Élj vele, éld át, egy életen át!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.